Oaxaca (Mexico)

BOUW SCHOOLLOKALEN 

Mexico is een ontwikkelingsland dat te maken met een enorme kloof tussen arm en rijk. De welvaart is erg ongelijk verdeeld. Ondanks een rijk buurland als Amerika, leeft nog steeds meer bijna vijftig procent van de bevolking onder de armoedegrens en moet rond komen van minder dan €1,50 per dag. In arme gebieden gaan veel kinderen niet naar school omdat ze moeten werken. In de grote steden belanden ook veel kinderen al op jonge leeftijd in het criminele circuit of in de prostitutie. 

 

Compassion is in Oaxaca projecten gestart om de kinderen die in extreme armoede leven op te vangen en een nieuwe hoopvolle toekomst te geven. Oaxaca is de staat met de hoogste armoede in Mexico. Compassion werkt aan de bouw van klaslokalen waardoor 1200 kinderen uit hun sponsorprogramma's naar school kunnen.

 

Met de bijdrage van de Kwintelooyen WinterRun willen we zoveel mogelijk klaslokalen voorzien van goede faciliteiten en meubilair. Elke 500 euro is goed voor een compleet ingericht klaslokaal. Faciliteiten zoals toiletten en stromend water zijn nodig voor een goede hygiëne o.a. om infectieziekten te voorkomen. Goed uitgeruste scholen/klaslokalen zullen een enorme stimulans zijn voor het onderwijs in Oaxaca en geven de kinderen die in extreme armoede opgroeien een kans om zich goed te kunnen ontwikkelen. 

  

Kwintelooyen Winterrun - Locatie - Oude Veensegrindweg 57 - 3911 TA - Rhenen.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon