top of page
1) Tree of Life - social media Winter run.JPG

Tree of Life

tree-of-life-logo.png

Armoede onder 12.000 mensen in Mitongwe, Malawi duurzaam bestrijden door beroepstraining en het aanbieden van 100 banen in 2023.

Samen bouwen aan een generatie zonder armoede

Huidige situatie
Malawi is nog altijd één van de armste landen ter wereld. Vrijwel onze gehele doelgroep is afhankelijk van de maisoogst van hun veld. Bij goede regenval is er voldoende voor iedereen. Maar de regens komen steeds onregelmatiger, wat leidt tot langere honger seizoenen. In zulke jaren raken de voorraden eerder op en wordt door veel gezinnen vanaf december tot april gerantsoeneerd. Van één maaltijd per dag naar één maaltijd per twee dagen. De maaltijd bestaat vrijwel altijd uit maïspap. Dit heeft een lage voedingswaarde met alle gevolgen van dien.

Eén van de speerpunten van het Tree of Life trainingscentrum is training en
coaching in duurzame landbouw. Voedselzekerheid is de eerste stap in de ladder van ontwikkeling. Een stap die volgt, is diversificatie van de gewassen die worden geteeld, zodat de maaltijden voedzamer zullen zijn en de afhankelijkheid van één gewas verminderd.

Met de opbrengst van de Kwintelooyen Winterrun willen we bijdrage in volledige werk-leerplekken voor mensen uit Mitongwe, Malawi. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en een stabiel inkomen te genereren wat leidt tot meer voedselzekerheid.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page